Web_-0540.jpg

Blogg

Minnen från butiken, ateljén, studion, kontoret. Nu är tiden förbi.

Sofiagatan5_3.jpg

Åh men hej! Äntligen måndag och bloggdags :) Så känns det faktiskt lite nu, när jag bara bloggar en gång i veckan. På många sätt känns det skönt, men också lite extra kul när det väl är dags. Jag ska verkligen försöka komma med inläggen lite tidigare på kvällen fortsättningsvis, men risken är att det blir vid niotiden eftersom jag nattar och grejar först. Men jag ska försöka!

Förra veckan var helt sinnes för min del. Ni som följer på Instagram har kanske märkt att jag varit typ helt off, och det beror på att jag verkligen inte hunnit hålla på med sociala medier. Det har bara varit fokus på att skriva sista kontraktet på lokalen, flytta grejer och städa. Och sen lämna nycklarna på fredagen klockan 14.

Fy fasen vad intensivt och energikrävande. Men nu... SÅ SKÖNT.

Sofiagatan5_1.jpg

Ikväll har jag rotat lite på gamla hårddiskar och fått fram lite bilder från våra sju år på Sofiagatan 5 på Södermalm. Inte från allt, det blir för mycket, men en del från den första tiden i alla fall. Vid denna tiden hade jag nämligen en annan blogg, med fokus på sömnad och design, och jag tror att ni är många som inte var med då.

Såhär såg lokalen ut när vi köpte den. Två sopsäckar med skräp kom på köpet.

Sofiagatan5_14.jpg

Först var loftet vitt men sen gick jag loss med turkos färg och skurtrasa :D Golvet i butiksdelen var brunt klickgolv som jag först målade vinrött och sen efter något år bytte ut mot klinkers.

Sofiagatan5_15.jpg

Brunt.

Sofiagatan5_20.jpg

Vinrött (inte ens torrt ser jag..)

Sofiagatan5_22.jpg

Och sen rutigt. Riktigt fint. Nu ska nya hyresgästen köra flytspackel på hela skiten, men det är ju inte mitt problem direkt. Jag har älskat detta golvet.

Sofiagatan5_16.jpg

Till en början hade Johan ett litet kontor upp på loftet där poddstudion varit på sista tiden. Till hans födelsedag tapetserade jag en bit av väggen där han skulle ha sitt skrivbord och målade golvet på ett lite.. fräsigt sätt..? Mina idéer alltså.. haha.

Sofiagatan5_17.jpg

Jag har såklart ingen bild på hur det blev med möbler osv... lite konstigt.

Sofiagatan5_13.jpg

När vi började vår verksamhet i lokalen hade vi lilla hunden Lennon som var med mig om dagarna. Senare insåg vi att det inte funkade med hund i vårt liv och han flyttade till svärmor Sonia nästan på heltid. Och det har blivit så himla bra för alla. Men i början var han som sagt med <3

Sofiagatan5_11.jpg

Tänk så mycket som har hänt på dessa åren.. både med fotokvalité och utseende hehe..

Sofiagatan5_23.jpg

Vet ni, nu känns det bara skönt att vi har släppt lokalen. När vi väl beslutat att överlåta den kändes det himla jobbigt för mig, ni vet ju. Men nu när jag städade som en galning in i det sista i fredags hade jag inga sorgliga känslor när jag lämnade över nycklarna. Dels hade jag inte tid att vara sentimental, men det var också som att lokalen blev anonym när allting var borta. Jag kände att jag liksom redan lämnat den känslomässigt. Och det var himla skönt att slippa bli berörd där i fredags.

Nu känns det bara bra och vi sparar på våra minnen från tiden på Sofiagatan. Många projekt har utgått från vår lilla pärla, både modeprojekt (som ovan) och TV-projekt.

Sofiagatan5_9.jpg

Här hängde vi upp den fina skylten som jag målade för hand. Min pappa tillverkade plåten och hela ställningen. SÅ fin. Och den ska sparas nu.

Sofiagatan5_10.jpg

Jäklar vad jag höll på mycket själv. Stod och handmålade bokstäverna på väggen där.. bara en sån sak. Själ och hjärta la jag ner, ingen kan säga något annat.

Sofiagatan5_21.jpg

Såhär började jag.. och sen fylldes det på och butiken och ateljén var igång mer eller mindre i två år. Sen kom ju alla barn osv.. ni vet :D

Sofiagatan5_18.jpg

Jag måste bara visa trappan också! Jag målade ju den...

Sofiagatan5_19.jpg

... guldig. Haha asså KS.

Sofiagatan5_4.jpg

Nu är det bara några abonnemang som hänger kvar, annars har vi lämnat tiden med lokalen bakom oss. Allting är klart och vi kan nu va mycket mer öppna för framtiden. Förstår ni vilka möjligheter som öppnar sig nu?

Jag är SÅ spänd på vad framtiden kommer att ge oss och jag har några projekt som jag kommer berätta om snart. Men inte än!

Kul att ni ville minnas lite med mig. Kram!

Sofiagatan5_12.jpg
Sofiagatan5_24.jpg