Web_-0540.jpg

Blogg

5 skämmiga eller hemliga föräldrafakta om mig!

Hallå ja. Dagen idag blev åter sådär konstig och flytande, men ändå väldigt mysig. Idde kräkte kl tre i natt och sen ända fram till morgonen med jämna mellanrum. Sen hängig, febrig och sovig under dagen. SÅ himla konstigt. Vi har fått tid på vårdcentralen imorgon eftermiddag och jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt.Men man kan inte lägga massa tid på att gå och va orolig och måla fan på väggen - Därför tänkte jag muntra upp mig själv, och er (förhoppningsvis), genom några skämmiga eller hemliga förändrafakta som ni inte visste om mig!Okej, då kör vi.

  1. Innan jag träffade Johan trodde jag att jag var en sån person som inte skulle få barn i livet. Jag gillade inte ens barn, visste inte hur man skulle vara med eller mot barn. Jag hade aldrig sett någon bild framför mig att jag skulle ha familj på det sättet, och framför allt kunde jag inte tänka mig att JAG skulle kunna/våga/vilja pressa ut en unge från underlivet. Det var sånt andra gjorde, inte jag.

Sen blev det ju lite annorlunda.2. Jag är helt ööööverdrivet nojig när det kommer till barn och säkerhet.Barnen sitter ALLTID säkert i bilen, i rätt bilbarnstol osv. Finns det inte stol, åker inte jag med barnen. Inte ens när vi var i New York, skulle passa flyget hem och bilstol saknades tullade jag på det. Vi väntade in rätt taxi - och hann i tid trots allt.Folk får inte dricka te i mina barns närhet. Gör de det plockar jag typ undan barnen och ger halvsura blickar till tedrickaren. Och ja, det gäller även Johan, min mamma och Leo. Varför måste man dricka kokhett vatten med besk smak när det finns halvljummet kaffe med mjölk liksom.Om vi fyller poolen i trädgården med vatten får inget barn vara ute utan uppsikt - även om de inte badar. Jag är alltid rädd att de ska hänga på kanten, ramla i, få en kallsup och inte komma upp ur vattnet.Det finns fler nojigheter här men jag sparar dem. Blir långt annars.3. Jag har fobi mot när mina barn gör konstiga saker med munnen. Ljud, spott, smask, fingrar eller olämpliga saker i munnen, nagelbitande osv osv. Jag klarar inte av det och får panikkänslor i kroppen. Speciellt ljud och nagelbitande är äckligt.4. Jag tycker det är döööötrist med lekplatser och lekparker. Jag anstränger mig givetvis för barnens skull, men tycker inte det är kul egentligen. Jag är nog inte ensam här, men jag tänker att vi kan få lov att erkänna att lekparker inte är roliga för vuxna.Jag drar mig också in i det längsta för att barnen till lekland - Det verkar BARA jobbigt, stökigt, farligt och fullt med bakterier. Hoppas jag slipper bita i detta sura äpple.5. Jag troooor inte att vi kommer få fler barn - man jag har inte stängt dörren helt. Det skulle kunna bli en fyra (eller sjua för Johan) - Men inte nu.Var det något ni redan visste? Eller något ni blev förvånade över? Kommentera gärna!Idag blev det vattenlek och bygga bilbana av dynor i trädgården. Helt okej lagom aktivitet med tanke på omständigheterna. Nu sover Ennis och Idde medan Bello vägrade lägga sig och håller igång här bredvid mig fortfarande.Kram och godnatt sen! [heart_this]